Torty są wykonane z własnoręcznie przygotowanego biszkoptu (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia), kremu na bazie śmietany 30% i serka mascarpone i frużeliny (przygotowywanej od podstaw w pracowni). W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, frużelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!
Minimalna wielkość tortu to 15 porcji.
Tort składa się z biszkoptu nadzienia i kremu. Biszkopt zawsze jest nasączony syropem cukrowym lub likierem Waszego wyboru. Maksymalnie można wybrać jeden rodzaj biszkoptu, dwa rodzaje nadzienia, dwa kremu i jeden rodzaj nasączenia.
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich batoniki, kwiatki, owoce lub dekoracje z lukru plastycznego. Jest to najbardziej popularny rodzaj tortu.
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich cukierki, kwiatki, owoce sezonowe i dekoracje z lukru plastycznego.