TORTY

Torty są wykonane z własnoręcznie przygotowanego biszkoptu (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia), kremu na bazie śmietany 30% i serka mascarpone i frużeliny (przygotowywanej od podstaw w pracowni). W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, frużelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!

Minimalna wielkość tortu to 15 porcji.

Tort składa się z biszkoptu nadzienia i kremu. Biszkopt zawsze jest nasączony syropem cukrowym lub likierem Waszego wyboru. Maksymalnie można wybrać jeden rodzaj biszkoptu, dwa rodzaje nadzienia, dwa kremu i jeden rodzaj nasączenia.

Classic Cake

klasyczne

od 16 zł za porcję + dekoracja

Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich batoniki, kwiatki, owoce lub dekoracje z lukru plastycznego. Jest to najbardziej popularny rodzaj tortu.

Drip Cake

drip cake

od 17 zł za porcję + dekoracja

Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich cukierki, kwiatki, owoce sezonowe i dekoracje z lukru plastycznego.

Opcje

Tort składa się z biszkoptu nadzienia i kremu. Biszkopt zawsze jest nasączony syropem cukrowym lub likierem Waszego wyboru.

Maksymalnie można wybrać jeden rodzaj biszkoptu, dwa rodzaje nadzienia, dwa kremu i jeden rodzaj nasączenia.

Biszkopt

  • jasny
  • kakaowy (z dodatkiem ciemnego kakao)

Nadzienie

  • frużelina (przygotowywana od podstaw w pracowni)
    • truskawkowa
    • malinowa (premium)
    • wiśniowa
    • jagodowa
    • mango
    • śliwkowa
    • z owoców leśnych (premium)
    • z czarnej porzeczki
  • masa z Nutellą/masłem orzechowym
  • masa z lemon curd (kremem cytrynowym)
  • masa chałwowa
  • kuleczki zbożowe w czekoladzie
  • chrupka sezamowa
  • chrupka czekoladowo-orzechowa
  • chrupka kokosowa
  • żelka mango
  • słony karmel

Kremy

  • śmietankowy z serkiem mascarpone
  • śmietankowy z serkiem mascarpone i ciasteczkami Oreo
  • czekoladowy (z białą, mleczną lub gorzką czekoladą)
  • stracciatella
  • Michałkowy (z białych lub klasycznych cukierków) (premium)
  • cappuccino
  • cynamonowy
  • Kukułkowy
  • miętowy
  • kokosowy (na śmietance kokosowej)
  • MilkyWay (premium)
  • palona biała czekolada
  • pistacjowy z białą czekoladą (premium)
  • śmietankowy z serkiem mascarpone i świeżą bazylią

Nasączenie

  • syrop cukrowy